Din pasiune pentru mobilier

Mobilier

[vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space][vc_empty_space][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Mobila la comanda Brasov

 

 

CAMERA COPII

Camerele pentru copii se modifică o dată cu vârsta, astfel încât, dacă atunci când copii sunt mici se pune accent mai mult pe siguranţa lor, pe măsură ce cresc, se schimbă stilul, în funcţie de vârstă şi preferinte. Mobilierul este realizat în culori vesele, ce pot stimula imaginaţia şi creativitatea copilului. Mobila pentru copii trebuie să fie potrivită acestora, să fie robustă, stabilă, uşor de îngrijit şi de curăţat. La designul deosebit al camerelor pentru copii şi tineret, se adaugă şi grija deosebită la detalii, utilizandu-se accesorii şi feronerie specifică. Camera unui copil este un spaţiu multifuncţional, care ar trebui să conţină un spaţiu de odihnă, spaţii de depozitare, spaţiu de joacă şi/sau învăţat (în funcţie de vârstă).

Patul

În funcţie de materialele folosite, paturile pot fi din: pal-materialul cel mai des întâlnit, datorită multitudinii de culori şi a posibilităţii de prelucrare în forme foarte variate; din MDF furniruit; cu cadru din fier forjat, sau oţel; tapiţate cu tapiţerie de piele, piele ecologică, sau material textil.

In funcţie de design, unele paturi pot fi prevăzute şi cu ladă de aşternuturi. Pentru picioarele paturilor există foarte multe soluţii, care se deosebesc între ele atât din punct de vedere al materialului: metalice (aluminiu, inox, cromate); lemn masiv. Cât şi din punct de vedere al formei: cilindrice; conice; cu profil pătrat.

DORMITORUL

Locul destinat odihnei şi somnului, trebuie sa aiba rezervată cea mai izolată încăpere a locuinţei, ferită de zgomotele din jur, si trebuie sa îndeplinească în mod optim condiţiile de comoditate şi confort. Mobilierul de dormitor poate fi compus din: Pat; Dulap; Noptiere; Comodă-opţional; Măsuţă de toaletă-opţional.

Patul

Fiind încăperea destinată odihnei, patul este punctul de interes al oricărui dormitor. În funcţie de materialele folosite paturile pot fi fabricate din:

    PAL-materialul cel mai des folosit, datorită multitudinii de culori şi a posibilităţii de prelucrare în forme foarte variate;

    lemn masiv sau panouri aglomerate din lemn furniruite – conferă o eleganţă deosebită cu cadru din fier forjat, sau oţel;

    tapiţate cu tapiţerie de piele, piele ecologică, sau material textil.

Opţional, în funcţie de design, unele paturi pot fi prevăzute şi cu ladă de aşternuturi. Pentru picioarele paturilor există foarte multe soluţii, care diferă între ele atât din punct de vedere al materialului: metalice (aluminiu, inox, cromate); lemn; cât şi din punct de vedere al formei: cilindrice; conice; cu profil pătrat

Noptiere

De regula, paturile sunt prevăzute cu 2 noptiere. În funcţie de prezentarea lor, acestea pot avea rol doar de suport pentru corpuri de iluminat (veioze), cărţi, etc. sau pot avea rol şi de depozitare. În acest caz, sunt mai complexe şi pot fi alcătuite din 1 sau 2 sertare, sau un sertar şi un dulăpior cu uşă. Noptierele sunt confecţionate din acelaşi material ca şi patul, iar ca accesorii se folosesc glisiere (cu sau fără amortizoare) în cazul sertarelor, balamale (cu sau fără amortizoare) pentru uşi, în cazul dulăpioarelor.

Dulap

În funcţie de design există o multitudine de dulapuri (şifoniere) care reprezită o combinaţie de rafturi, sertare şi spaţiu pentru umeraşe. Din punct de vedere al închiderii dulapurilor acesta poate fi cu uşi clasice.

Ca funcţionalitate, ele pot fi în 2, 3 sau 4 canate (uşi clasice). La acest tip de dulapuri se folosesc balamale aruncătoare cu sau fără amortizor, de preferat varianta cu amortizor, ţinând cont de faptul ca este un dulap situat în dormitor. Pe uşile dulapului pot fi amplasate oglinzi, lucru ce conferă modelului un design aparte.

Uşile glisante datorită faptului că se mişcă pe o şină în faţa golului ce se vrea închis, economisesc şi optimizează spaţiul. Sistemele de uşi glisante sunt astăzi elemente de bază pentru spaţiile de locuit moderne, format din două elemente principale: şină de glisare (sau după caz şi de ghidare), şi mecanismul de glisare care se montează pe uşă. Se găsesc mai multe tipuri de sisteme de glisare şi în funcţie de complexitatea lor pot fi folosite la uşi doar din PAL-variantele cele mai ieftine, rattan sau MDF sau se pot obţine şi combinaţii deosebite de: PAL-PAL(de culori diferite); PAL-sticlă colorată, clară, sablată, fumurie; PAL-oglindă; PAL-plexiglass colorat.

De asemenea, există sisteme care permit obţinerea de uşi doar din sticlă sau oglindă. Interioarele dulapurilor pot fi simple, doar cu rafturi şi spaţiu pentru umeraşe, sau cu sertare şi accesorii diverse. Accesoriile pentru dulapuri sunt: bară pentru umeraşe; suport pentru umeraşe extensibil; lift pentru haine (bară pentru umeraşe care poate fi coborâtă cu ajutorul unei tije-mâner); suport pantaloni, fuste, simple sau rabatabile; suport curele, cravate, eşarfe, simple sau rabatabile.

Comoda

Este un corp de mobilier mai mic decât un şifonier, insa mai mare decât o noptieră. În general, este formata din 3, 4, 5 sertare şi este utila pentru depozitarea lenjeriei.

Masă toaletă

Este alcatuita dintr- o măsuţă cu 1 sau 2 sertare sau chiar şi un dulăpior mic cu uşă, o oglindă şi un scaun.

Cosuri Jolly

Coşul jolly este un mic dulapior culisant cu rafturi din tije cromate care se monteaza pe partea inferioara a mobilei de bucatarie.

Este compus, de obicei, din 2 sau 3 etaje, prinse pe un suport. Poate avea lătimi diferite de la 11 cm până la 40 cm.

Sistemul de glisare este format în cele mai multe cazuri din glisiere cu bile, cu extracţie totală sau parţială şi pot avea amortizare la închidere.

Permite accesul rapid şi uşor la întreg conţinutul setarului (pentru varianta cu extracţie totala). În varianta cu amortizare se poate elimina zgomotul făcut de sertar la închidere.

CANTURI

O altă componenta importantă a mobilei este cantul, care se aplică mobilei. Cantul poate fi de mai multe feluri.

Cant de hârtie adezivat – acesta este un cant de hârtie melaminată cu adeziv pe partea inferioară. Se aplică cu fierul de călcat sau cu un feon special; este cea mai economică soluţie de cantuire, dar şi cea mai puţin rezistentă. Se poate folosi la orice tip de mobilă.

Cantul de hârtie neadezivat – acesta este un cant de hârtie melaminată care nu are adeziv pe partea inferioară. Se aplică cu o maşină specială, la temperaturi ridicate; este cea mai economică soluţie de cantuire, dar şi cea mai puţin rezistentă. Se poate folosi la orice tip de mobilă.

Bordura PVC – Se aplică prin presare într-un canal, făcut în prealabil în pal, şi nu se finisează deloc. Nu prezinta nici un adeziv şi nici nu se foloseşte adeziv la aplicare. Este rezistenta în timp, avand rezistenţă mecanică mare, se zgârie greu. Se poate aplica silicon pentru a proteja PAL-ul de umiditate. Dezavantajul estetic este că nu se îmbină bine la unghiurile de 90 ( la o uşă toate colţurile vor arată nefinisate, pentru că nu suportă finisări). Poate avea 3 forme:

    Bordura plată fără acoperire – cu o formă foarte puţin rotunjită, lăţimea fiind egală cu grosimea materialului pe care se aplică (de obicei PAL).

    Bordura semirotundă – cu formă de semicerc şi lăţimea egală cu cea a materialului pe care urmează să fie aplicată.

    Bordura plată cu acoperire – are o formă uşor bombată, lăţimea fiind puţin mai mare decât cea a materialului pe care urmează să fie aplicată, dar care mai are şi un fel de aripioare la capete care acoperă muchiile PAL-ului şi, implicit, imperfecţiunile acestuia.

Cant ABS – este obtinut dintr-un plastic rezistent la temperaturi înalte. Se aplică prin lipirea cu un adeziv special la o maşină de aplicat cant, la temperaturi între 160 – 220 de grade Celsius. După aplicare surplusul se taie cu o freză pentru cant. Se finisează cu pâslă pentru curăţarea tuturor resturilor de cant rămase în urma frezării. Este foarte rezistent în timp (are rezistenţă mecanică mare), rezistă la apă, adezivul oprind infiltraţiile de apă dintre cant şi pal. Se gaseste în aceeaşi nuanţă cu PAL-ul, fiind cea mai bună variantă de cant existentă pe piaţă. Este mai scump decât variantele anterioare, dar este şi cel mai rezistent. Se gaseste în grosimi de 0.4, 1 şi 2 mm, lăţimea fiind comandată în funcţie de grosimea PAL-ului.

Mobila de lemn masiv

Mobila din lemn masiv denotă eleganţă, confort, robusteţe şi creează o atmosferă exclusivistă, fie că este vorba despre mobilă pentru casă sau pentru birou. Din lemn masiv se pot fabrica mese, scaune, tabureţi, fotolii, scaune, balansoar, mobilier de bucătărie, sufragerie, dormitoare, birouri etc. Mesele şi măsuţele din lemn masiv pot fi realizate şi în combinaţie cu alte materiale cum ar fi MDF furniruit, sticlă etc. Pot fi folosite atât în sufragerie, cât şi în restaurante, săli de nunţi, săli de protocol, conferinţe, consiliu, mese destinate pentru cluburi, baruri, cafenele, pub-uri. O foarte mare varietate de scaune se pot realiza din lemn masiv: de la scaunele normale până la scaune cu spătar înalt, elegante, scaune înalte de bar, scaune cu braţe, cu elemente curbate, scaune balansoar în stil colonial. Scaunele realizate din lemn masiv sunt foarte rezistente, sunt recomandate ca mobilier pentru restaurante, puburi, pizzerii, cluburi dar şi ca mobilier în locuinţele dumneavoastră. Atât şezutul cât şi spătarul pot fi tapiţate cu piele ecologică sau material textil în diverse nuanţe de culori. Tabureţii sunt utilizaţi în special în bucătărie şi ca mobilier de bar. Pornind de la tabureţii tradiţionali, se pot executa tabureţi cu şezutul pătrat sau rotund, netapiţat sau tapiţat cu material textil sau piele ecologică în diverse nuanţe. Posibilităţile de prelucrare a lemnului masiv sunt foarte variate, astfel incat şi corpurile de mobilier din lemn masiv acopera o gamă foarte mare de modele.

LIVING

In orice living găsim ca principale piese de mobilier canapeaua, biblioteca, birou, suport Tv. Diferenţa o fac detaliile.

Canapeaua

O piesă centrală a unei sufragerii este canapeaua. Poate fi dintr-o singură piesă sau poate face parte dintr-un set de canapele de 3, respectiv 2 locuri + 1 sau 2 fotolii. Cele mai multe canapele sunt extensibile, pentru a oferi confortul necesar, în caz de oaspeţi. Acestea pot fi prevăzute şi cu ladă de depozitare. Pentru eventualele modificări aduse în coloritul livingului, în timp, o solutie poate fi canapelele dehusabile. Canapelele sunt dispuse pe o singură latură a încăperii, Cand sunt dispuse pe două laturi, se mai numesc şi colţare sau canapele de colţ.

Din punct de vedere constructiv, canapelele pot fi pe cadru metalic sau de lemn, cu picioarele ascunse sau la vedere. În ultimul caz, picioarele trebuie să fie de o calitate foarte bună, pentru a nu strica aspectul canapelei în timp.

Materialele folosite la fabricarea canapelelor pot fi: Material textil; Piele; Piele ecologică; Combinaţii de piele naturală sau ecologică şi material textil. Paleta de culori este foarte largă.

Biblioteca si biroul

Pot face parte din mobilierul unui living, cu atat mai mult cu cat se pretează unei mari varietăţi de forme. Avand in vedere că un birou aranjat corect face munca mai plăcută, este nevoie de linişte, de lumină; sunt necesare anumite piese de mobilă pentru scris, citit şi păstrarea cărţilor şi revistelor.

Aceste piese de mobilier se confectioneaza din: pal melaminat; profile MDF cu geam din sticlă simplă, colorată, şlefuită, şablată etc.; profile din aluminiu cu geam din sticlă simplă, colorată, şlefuită, şablată etc.; lemn masiv; trebuie să fie în concordanţă cu canapeaua, pentru a creea un efect vizual placut.

Un loc deosebit în ce priveşte materialele din care se confecţioneaza mobilierul de sufragerie îl ocupă rattanul, bambusul şi iarba de mare.

Masuţa de cafea

Are rol atât estetic cât şi funcţional.

Materialele folosite la fabricarea măsuţelor de cafea sunt foarte diverse:

Lemn masiv; Pal; Sticlă; Fier forjat;

Combinaţii din materialele de mai sus.

Indiferent de materialele folosite în obţinerea măsuţei de cafea, aceasta trebuie să se potriveasca în stilul celorlalte piese de monbilier din living, pentru a nu face notă discordantă cu acestea.

Suport TV

Acesta poate fi inclus în bibliotecă sau poate reprezenta un corp de mobilier separat, care să aiba atat rol de susţinere a aparatului TV, dar si rol de depoziatre a aparaturii electronice, CD-urilor, DVD-urilor, etc.

BAIE

Baia, indiferent de dimensiuni, se remarcă prin modul în care este amenajată, iar în amenajare, un rol important îl ocupa mobilierul. Chiar dacă spaţiul ocupat de baie este generos sau restrâns, regăsit în majoritatea apartamentelor, mobilierul de baie ofera multe spaţii de depozitare, mascând în acelaşi timp elementele inestetice din baia dumneavoastră. Aceste spaţii de depozitare se obţin prin combinarea de rafturi, dulapuri şi sertare.

Ca aşezare, corpurile de mobilier specifice băii pot fi: Suspendate, sub formă de rafturi sau dulapuri de dimensiuni mici. Deschiderile dulapurilor pot fi cu uşi cu balamale aruncătoare (cu sau fără amortizor), sau fronturi cu deschidere pe verticală (cu ajutorul pistoanelor, şi altor sisteme de ridicare).Aşezate direct pe podeaua băii, eventual sub chiuvetă, sub formă de rafturi sau dulap, dar în acest caz trebuie folosite picioare de mobilier prevăzute cu alunecători de plastic pentru protecţia pardoselii. Picioarele au rol atât în protecţia contra apei cât şi pentru a permite o curăţare usoara a pardoselii. Avand in vedere faptul că în baie este un grad ridicat de umezeală se recomanda să nu se facă rabat de la calitatea materialelor şi a accesoriilor folosite. Materialele folosite la mobila de baie sunt: pal melaminat cu finisaje în diverse culori, lemn masiv, MDF vopsit, MDF înfoliat Un alt obiect care face parte din mobilierul de baie este blatul, în care este încadrata chiuveta. Poate fi realizat din diverse materiale, astfel:

Blaturi din PAL– confecţionate din PAL şi acoperite cu o folie specială, în diverse culori şi nuanţe, sunt cel mai des întâlnite şi utilizate, datorită faptului că: sunt usor de prelucrat pot fi găsite într-o varietate mare de nuanţe sunt termorezistente (rezistă la temperaturi ridicate) sunt ignifuge (nu ard – decât la flacară deschisă pe termen mai lung) sunt rezistente la apă

La capete se pot fixa terminaţii de aluminiu fixate cu silicon pentru a nu permite umidităţii să ajungă la PAL, sau se poate monta cant ABS, cu maşini speciale. La locul unde blatul întâlneşte peretele se poate fixa un “înălţător de blat” sau “antistropi”, cum se mai spune popular, pentru a evita scurgerea diverselor lichide între blat şi perete. Cele mai folosite grosimi de blaturi sunt cele de 30 mm şi cele de 40 mm, insa se găsesc şi grosimi mai mari.

Blaturile din granit sunt elegante, pretenţioase, insa preţul lor este ridicat. Acestea dau un aspect sofisticat, luxos băii. Extrem de rezistente în timp, nu îşi pierd aspectul iniţial, nu se zgârie, nu sunt afectate de soluţii chimice. În schimb, necesită o întreţinere riguroasă, constantă, pentru a-si păstra luciul.

Blaturile din compozit. Datorită faptului că materialul din care sunt confectionate este un material neporos, sunt rezistente la petele de murdărie, şi împiedică pătrunderea microbilor în interiorul materialului. Acest material poate fi folosit în orice formă, drept urmare, şi chiuveta poate fi confectionată din el.

Deşi este foarte rezistent, rezistenta comparabilă cu cea a pietrei, este însă uşor de prelucrat.

Blatul este uşor de curăţat, folosindu-se doar apă şi substanţe obişnuite de curăţare, şi este disponibil într-o paletă largă de culori.

Blaturile din lemn masiv au un aspect plăcut şi natural aducând cu mobila clasică, rustică. Ele sunt realizate manual, acest lucru reflectându-se în preţul lor. Sunt rezistente în timp, rezistă la aburi, apă (nu se umflă), în schimb, se pătează foarte uşor.

BIROU

In amenajarea biroului se pune accent în primul rând pe funcţionalitate, spaţiul trebuind să fie degajat, luminos, să confere o atmosferă de lucru prielnică. Biroul de calculator cuprinde: Biroul propriu-zis, alcatuit din blat şi picioare. Blatul poate fi clasic, cu linii drepte, poate fi semirotund, sau cu un design aparte, îmbinând liniile drepte cu cele curbe. Spaţiile de depozitare pot fi: dulap cu poliţa, închis cu uşa, poliţe (rafturi), sertare, suport pentru unitate centrala, suport pentru imprimantă, placa mobilă pentru tastatura şi suport pentru mouse, spaţiu pentru depozitarea cd-urilor. Corp mobil, cu sertare, foarte practic, ce poate fi mutat cu uşurinţă in locul unde este nevoie de el. Sertarele corpului mobil pot fi prevazute cu yala cu chei. Există soluţii de birouri atât pentru spaţiile generoase cât şi pentru spaţiile înguste. Un birou bine proiectat prezintă multe spaţii pentru depozitare, compartimentate într-un mod cât mai eficient, având dimensiuni relativ reduse comparativ cu posibilităţile de depozitare oferite.

Biroul managerial

Gama de mobilier managerial este alcatuita dintr-un birou şi dulap. Biroul poate avea în funcţie de necesităţi şi de geometria spaţiului alocat, diverse forme şi dimensiuni. Biroul managerial poate fi realizat în urma îmbinării unui birou de calculator cu o insulă, cu dimensiuni diferite în funcţie de scopul destinat acesteia.  Aceste piese de mobilier de birou se confecţionează din: pal melaminat profile MDF lemn masiv Pentru uşi se pot utiliza materialele din care se confecţionează corpul de mobilier sau acestea pot fi şi din sticlă cu rame din profil MDF sau aluminiu. Atât birourile de calculator cât şi birourile manageriale mai pot fi dotate cu diverse accesorii: picior pentru birouri, alcatuit dintr-un spaţiu prin care pot trece cablurile electrice şi de telefon, vertebră trecere cabluri – are mai multe inele care sunt îmbinate în aşa fel încât se amană cu o coloană vertebrală. Prin interiorul inelelor pot fi trecute cablurile electrice şi de telefon, kit organizer pentru birou format dintr-o poliţă şi 2 picioare cu care aceasta se ataşează de birou. Pe poliţă sunt aşezate diverse suporturi: de creioane, de agrafe, de cărţi de vizită, chiar şi de cd-uri, turn pentru prize electrice şi de telefon.

BUCATARIE

Cu ceva timp în urmă bucătăria reprezenta un simplu loc pentru gătit, acum însă, ocupă un loc esenţial. Pregătirea mesei şi servirea ei sunt micile plăceri ale vietii pe care le gustăm zi de zi. O bucătărie modernă urmăreşte îmbinarea cât mai armonioasă între volumetria încăperii şi dispunerea cât mai practică a dotărilor. Nu e o chestiune de spaţiu, ci de cum îl pui în valoare. Mobilierul trebuie să asigure desfăşurarea optimă a activităţilor zilnice. Pentru aceasta o bucătărie trebuie să fie organizată în cinci zone, fiecare zonă având specifice anumite accesorii.

Zona de provizii – cămara este zona în care se depozitează alimentele care nu necesită refrigerare sau congelare. Tendinţa momentului este de a încorpora cămara în mobilierul bucătăriei şi nu să aibă o locaţie separată. Poate fi alcătuită din sertare şi corpuri de mobilă în care se încorporează accesorii specifice acestei zone: coşuri jolly de diferite dimensiuni, coşuri coloană, dulapurile sau sertarele de provizii cu extrageri interioare. Aceste accesorii contribuie la confortul utilizării zonei de provizii. În funcţie de tipul de coş sau sertar folosit accesul poate fi direct din faţă sau din lateral. Alegerea tipului de coş sau sertar se face în funcţie de geometria spaţiului disponibil şi de bugetul fiecăruia.

Zona de depozitare sau păstrare- este locul necesar depozitării lucrurilor ca vesela, tacâmuri, ustensile de lucru, oale, tigăi, precum şi mirodenii sau provizii, inclusiv alimente refrigerate.

Zona de păstrare este cea mai mare zonă de lucru din bucătărie. Şi pentru această zonă putem folosi atât sertare cât şi corpuri de mobilă dotate cu tot felul de accesorii care duc la utilizarea mai bună şi ergonomică a spaţiului de depozitare.

Sertarele cu extracţie totală sunt cele mai practice soluţii, pentru că oferă o privire de ansamblu şi un acces mult mai bun asupra întregului conţinut. Sistemul variabil de compartimentare interioară face ca sertarele să devină locuri practice de depozitare. Posibilităţile de compartimentare rămân flexibile: despărţitoarele longitudinale sau transversale, respectiv casetele din oţel inoxidabil, lavabile în maşina de spălat vase, pot fi scoase şi rearanjate după necesităţi.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space height=”42px”][vc_single_image image=”2207″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_empty_space height=”42px”][vc_single_image image=”2213″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_empty_space height=”42px”][vc_single_image image=”2217″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”2218″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”635″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”2228″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”2219″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”2220″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”2229″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”2233″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”296″ img_size=”full” alignment=”right” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”286″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”291″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”2221″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_single_image image=”2234″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_empty_space][vc_single_image image=”2236″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]