Din pasiune pentru mobilier

Glisiere

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Glisiere – Mobila la comanda Brasov

 

Glisierele sunt mecanismele care fac posibilă funcţionarea unui sertar. Se împart în: Glisiere cu extracţie parţială- sertarul iese afară din corpul mobilei în proporţie de 80%.

Glisiere cu extracţie totală- sertarul iese afară din corpul mobilei în proporţie de 100%. Din punct de vedere constructiv, se împart în: Glisiere cu rolă– au extracţie parţială, sistemul de glisare fiind format din câte 2 role pe fiecare parte, acestea având un diametru aproximativ de aproximativ 1.5 cm. Este vizibil doar în partea de jos a sertarului. Suportă o sarcină de aproximativ 25 Kg. Este sistemul cel mai ieftin şi cel mai des utilizat până acum, dar pierde teren în favoarea noilor sisteme. Acest sistem este de 2 feluri:

    Normale – au înălţimea de aproximativ 2 cm şi se montează pe părţile laterale de jos ale sertarului; nu au niciun fel de reglaj.

    Metalbox – se folosesc de regulă la sertare de bucătărie, au lateralele de 8,6 cm sau 15 cm, ele fiind practic lateralele sertarelor; au reglaj pentru frontul sertarului (sus-jos).

Glisierelor cu rolă li se poate adaugă un set de amortizoare care, la închiderea sertarului, au rolul de a-l prelua de la o distanţă de aproximativ 5 – 10 cm înainte de final şi de a îl închide uşor, fără zgomot. Sunt disponibile în mai multe culori, cele mai folosite fiind alb, negru şi maro.

Glisiere cu bile– pot fi gasite cu extracţie parţială sau cu extracţie totală. Sistemul de rulare este format din mai multe bile mici (de rulment), unse cu un lubrifiant special pentru a culisa mai uşor. Sunt mai silenţioase decât glisierele cu rolă şi prezinta o stabilitate mai mare. Pot suportă greutăţi de până la 35 – 40 Kg. Se aplică pe orice tip de sertar. Cu acestea aveti acces rapid şi uşor la întreg conţinutul sertarului (pentru variantă cu extracţie totală). Se elimină zgomotul făcut de sertar la închidere (variantă cu amortizare). Pot avea lăţimi diferite (3.5 cm, 4.5 cm). Se montează pe părţile laterale ale sertarului, fiind vizibile integral. Pot fi simple sau cu sistem de amortizare integrat. Nu au nici un tip de reglaj. Sunt disponibile doar cromate. Sunt mai scumpe decât glisierele cu rolă, dar mai ieftine decât celelalte tipuri de glisiere.

Glisiere ascunse – pot fi cu extracţie parţială sau cu extracţie totală. Au denumiri diverse, în funcţie de producător. Sunt:

    Simple – cu deschidere normală;

    Cu amortizare – sistem de preluare şi închidere silenţioasă;

   Cu sistem ON-TOUCH – închidere-deschidere prin împingerea sertarului (nu mai este nevoie de mâner).

Nu sunt vizibile când sertarul este deschis; la realizarea sertarelor de acest tip se lasă marginile să coboare mai jos decât fundul sertarului, ele acoperind glisierele. Sistemul de rulare este format din cilindri mici care ajută la culisarea părţilor componente ale sertarului. Unii producători mai adaugă un sistem de roţi dinţate pentru sincronizarea deschiderii sertarului, în aşa fel încât sertarul să nu aibă ,,joc” stânga-dreaptă. Au reglaj sus-jos pentru partea din faţă a sertarului. Avantajele sistemului il reprezinta accesul rapid şi uşor la întreg conţinutul sertarului (pentru variantă cu extracţie totală), eliminarea zgomotului făcut de sertar la închidere (variantă cu amortizare), sistemul suportă greutăţi între 30 şi 50 kg. Acestea sunt disponibile pe o nuanţă satinată. Au un preţ mai ridicat faţă de glisierele cu rolă şi cele cu bile.

Glisiere pentru sertare de bucătărie– se gasesc numai cu extracţie totală. In funcţie de producător, au denumiri diferite, şi pot avea elemente în plus sau în minus, design uşor diferit, nuanţe uşor diferite. Au aceleaşi tip de glisare, ascuns, doar că au laterale speciale care se aplică acestora. Aceste laterale sunt metalice, în general de culoare gri metalizat, au formă (din profil) uşor trapezoidala cu latură mare jos, au o înălţime de aproximativ 9 cm. Pentru sertare mai înalte, se folosesc tije înălţătoare. Sunt accesorizate variat, cu ajutorul sistemelor de completare şi de compartimentare ce fac posibilă obţinerea unui număr mare de combinaţii. Au reglaj fin al frontului de sertar: sus-jos, stânga-dreaptă, faţă-spate. Prezinta un design modern.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2238″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_empty_space][vc_single_image image=”2394″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][vc_empty_space][vc_single_image image=”2242″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row]