Angajam montatori mobilier! Telefon: 0728 988 866

Doriti o mobila la comanda noua si nu stiti de unde sa incepeti?

Vom incerca sa va explicam cum puteti alege mai bine pentru casa si confortul dumneavoastra.

Care sunt avantajele mobilei la comanda fata de mobila in serie din magazine?

In primul rand mobila la comanda corespunde in totalitate cerintelor si gusturilor dumneavoastra.

Puteti alege dintr-o gama foarte variata de culori sau texturi, care pot fi in armonie cu parchetul, culoarea peretilor sau a corpurilor de iluminat.

Aveti la dispozitie extraordinar de multe combinatii posibile astfel incat sa va bucurati de un produs unic si de calitate. Un alt avantaj este acela ca sunt anumite spatii unde mobila in serie nu se poate incadra perfect: nise, bucatarii, bai etc. Un aspect important este acela al amprentei pe care v-o lasati asupra produsului realizat, rezultat al unui proces creativ. De asemenea, puteti alege din numeroase modele de manere sau accesorii cu care sa imbogatiti mobila finala. Raportul calitate/pret de cele mai multe ori este in avantajul mobilei la comanda.

Ce tip de accesorii recomandati pentru mobila la comanda?

Calitatea mobilierului final este determinata in mare masura de calitatea materialului + calitatea accesoriilor + calitatea montajului. Lucram cu PAL Egger (Austria) sau Thermopal ca material de baza. Desi exista multe variante de accesorii dintre cele mai ieftine pana la accesorii de inalta calitate, preferam sa lucram cu Blum sau Grass. Alegerea unor accesorii de calitate va garanteaza o utilizare de lunga durata a mobilierului la comanda. Pentru sertare cu inchidere lina, mai silentioasa va recomandam glisierele Blum sau Grass.

Care sunt factorii care vor determina pretul final? Se poate modifica acest pret?

Pretul final al mobilierului la comanda este determinat de marimea comenzii, tipul de material folosit (PAL, MDF, PAL furniruit), accesoriile incluse in mobila dumneavoastra si manopera (debitare, aplicare cant ABS, premontaj daca este cazul). Pretul final al produsului din fisa de comanda nu se poate modifica.

Mobila la comanda din PAL, MDF sau ambele?

Mobila la comanda marca Phoenix Art este realizata in general din PAL, MDF sau o combinatie intre aceste materiale. Intre cele doua materiale exista diferente majore atat ca structura cat si ca pret, MDF-ul fiind in general mai scump decat PAL-ul obisnuit. MDF-ul poate fi vopsit sau infoliat si se foloseste in cea mai mare masura pentru fronturile carcaselor (usi, fete de sertare etc.). Un alt avantaj al MDF-ului este acela ca permite frezari si modele si poate avea marginile rotunjite cu o raza de minim 3 mm. Principalul dezavantaj al MDF-ului fata de PAL este legat de pret, o mobila la comanda realizata din MDF fiind mult mai scumpa decat una din PAL. Ambele variante permit o gama foarte variata de culori prin filmul de melamina sau folia aplicata.

In imaginea urmatoare incercam sa va exemplificam diferenta de structura intre cele doua materiale.

Pentru ca suntem adeptii lucrurilor facute bine de la inceput, punem pret pe realizarea unei balamale de calitate superioara al carei raport calitate/pret este excelent.

In imaginea de mai jos este reprezentata o balama Grass aplicata, cu sistemul de amortizare Soft Close.

Tipuri de cant pentru mobila la comanda

Cantul este marginea PAL-ului pe care nu exista melamina aplicata. Pe acest cant se aplica o folie care poate fi de mai multe tipuri: termic, pvc sau ABS. Cantul ABS se aplica cu un utilaj industrial numit masina de cantuit. In anumite situatii se poate folosi si cant pvc.

Cum pot face un desen pe baza caruia sa-mi faceti o oferta pentru mobila la comanda?

Pentru a face o schita preliminara nu trebuie sa aveti un talent deosebit, insa este important sa tineti cont de cateva lucruri esentiale. Masurati cu o ruleta spatiul in care doriti sa construiti mobila la comanda si notati-le pe o schita. Masurati lungimea, adancimea si inaltimea corpului si notati-le pe aceeasi schita. Vizitati apoi catalogul de culori de la Egger si notati culorile dorite in continuare. Specificati in desen unde doriti sertare, polite sau alte accesorii.

De exemplu, pe o schita de mobila de bucatarie la comanda este suficient sa ne specificati in scris ce doriti: cos gunoi din inox, picurator, sertare cu amortizare, cuptor incorporabil, cos Jolly, corp cu polite, corpuri suspendate etc. Vom determina mai usor spatiile si veti primi o cotatie de pret foarte exacta. Cu cat sunteti mai explicit, cu atat este mai bine.

Va recomandam sa folositi hartie tip caiet matematica, sa aveti la indemana o rigla, un creion cu mina, un calculator si o guma de sters.

Daca nu aveti posibilitatea sa scanati schita, o puteti fotografia cu un aparat foto digital sau chiar cu telefonul mobil si apoi sa o trimiteti pe adresa office@phoenix-art.ro sau prin formularul de la pagina contact.

In cazul in care alegeti culorile trebuie sa stiti ca PAL-ul alb este putin mai ieftin decat PAL-ul colorat sau cu textura. Puteti folosi PAL alb pentru carcasele corpurilor de bucatarie, polite etc.