Angajam montatori mobilier! Telefon: 0728 988 866

Blaturi mobila Brasov

 

HDF

HDF-ul (High density fibreboard) este un panou fibrolemnos cu densitate mare.

Acesta este alcatuit dintr-un rumeguş mai fin, combinat cu substanţe speciale fiind îmbinate la presiuni foarte mari. Acest tip de material poate fi gasit simplu sau melaminat, în culori diversificate, asemănătoare cu cele de PAL.

Grosimea lui este de 3.2 - 4 mm. HDF-ul se foloseşte, de regulă, în spatele mobilei, la dressing-uri (dulapuri), corpuri de mobilă la bucătărie, living-uri.

Se mai poate folosi şi la fundurile de sertar, insa numai la sertarele de dimensiuni mici deoarece, fiind subţire, se poate deforma.

MDF

MDF-ul (Medium density fibreboard), este un panou fibrolemnos cu densitate medie. Acesta este un produs din lemn, rezultat din separarea lemnului moale în fibre, în combinaţie cu ceară şi răşini. Se produce sub formă de panouri, prin încălzire şi presare.

Densitatea medie se referă la dimensiunea fibrei lemnoase care intră în compoziţia plăcii. Acest lucru permite finisaje bune pe suprafeţe rotunde, lucru pe care îl putem observa cel mai des la mobila de bucătărie şi baie unde uşile corpurilor suspendate au marginea rotunjită. MDF-ul trebuie vopsit înainte, fiind mai rezistent la umezeală decât PAL-ul, de aceea este mai des folosit în baie şi în bucătărie.