Angajam montatori mobilier! Telefon: 0728 988 866

Accesorii Mobila Brasov

 

 

Balamale

Cele mai întâlnite componente ale unei mobile sunt balamalele. Sunt de mai multe feluri, în funcţie de deschiderea uşilor (uşi normale, de colţ etc.). Din punct de vedere funcţional, se împart în: Balamale simple (balamale aruncătoare) – au rolul doar de a închide uşa. Lăsată deschisă, uşa tinde să se închidă singură datorită arcului intern al balamalei. Balamale cu amortizare – au rolul de a încetini închiderea uşii pentru a nu face zgomot. Lăsată deschisă, uşa tinde să se închidă singură datorită arcului intern al balamalei dar închiderea se face lent. Sistemul de amortizare diferă de la producător la altul, rezultatul fiind acelaşi. Diferenţa constă în fiabilitate (la câte deschideri şi închideri rezistă) şi în design (pot avea amortizorul integrat, pentru a nu fi vizibil, sau ataşat braţului balamalei). Balamale ON-TOUCH – au rolul de a deschide uşa. Lăsată liberă, uşa tinde să se deschidă larg. Pentru a sta închisă, este utilizat un sistem de crichet magnetic sau cu cârlig. Din poziţia închisa a uşii, cu o simplă apăsare spre interior a uşii, sistemul eliberează uşa, aceasta deschizându-se larg, dar lent. Avantajul acestor balamale consta in faptul că nu mai trebuie folosite mânere, aspectul exterior fiind mai rafinat.

Toate balamalele sunt dotate cu şuruburi, dispuse pe braţul balamalei, care au rolul de reglaj fin al uşii (stânga-dreaptă, apropiere-depărtare).

Unele balamale, în funcţie de producător, au un sistem de decuplare a uşii, necesar în cazul demontării mobilei, pentru a nu fi nevoie să demontaţi balamaua.

Pistoane

Se utilizeaza la deschiderea şi închiderea verticală a uşilor de mobilier, prin 1 sau 2 pistoane, în funcţie de dimensiunile şi materialele din care sunt executate fronturile de uşi ale corpurilor de mobilier. Sistemul este proiectat in asa fel încât, după ce aţi deschis puţin uşa (la un unghi de aproximativ 10 grade), pistonul să preia sarcina dechiderii complete, până la unghiul maxim de 90 grade. Viteza de deschidere este redusă treptat până în momentul în care uşa se opreşte lin în poziţia finală de deschidere. Se regăsesc în mobilierul de bucătărie, living, camera de copii, băi, dormitoare, precum şi în amenajările din camerele de hotel, restaurante, mobilă din instituţii, şcoli, etc. Se utilizează atât pentru uşile din pal, din lemn masiv cât şi din sticlă cu profil din aluminiu, sau MDF. Există de pistoane de diferite forţe, de 60 N, 80 N, 100 N, 120 N, 150 N si 200 N, pentru a putea susţine uşi de diferite dimensiuni şi respectiv greutăţi. Pentru uşi cu lăţimea mai mare de 600 mm este necesara utilizarea a 2 pistoane de forţe egale.

Sistem de ridicare a uşilor basculante

La deschidere, frontul se rabatează parţial deasupra corpului permiţând acces total la conţinutul dulapului. Se încadrează perfect în liniile moderne de design care exclud adesea utilizarea uşilor convenţionale. Sistemul de prindere ocupă suficient de puţin loc în interiorul dulapului. Se poate monta pe uşi din pal şi pe uşi din sticlă cu rame din aluminiu sau MDF cu profil lat.

Sistem de ridicare a uşilor pliante

Sistemul permite deschiderea uşilor realizate din fronturi duble cu dimensiuni egale sau asimetrice. Deschiderea este uşoară, uşile pot fi oprite în orice poziţie iar închiderea este lină şi silenţioasă. Se poate monta pe uşi din pal şi pe uşi din sticlă cu rame din aluminiu sau MDF cu profil lat sau înguste.

Sistemul de feronerie pentru uşi pivotante

Permite folosirea optimă a spatiului în bucătărie si nu numai.

Usa dulapului se opreste în pozitia dorită, se deschide usor, se inchide linistita silentios. Este ideal pentru dulapuri superioare cu înălţimi reduse.

 - 
Arabic
 - 
ar
Croatian
 - 
hr
Czech
 - 
cs
Danish
 - 
da
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Hungarian
 - 
hu
Italian
 - 
it
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Turkish
 - 
tr
Romanian
 - 
ro
Call Now Button